Thursday, June 9, 2011

0 balance


Islam pentingkan sgt sgt balanced
kita umat "pertengahan" menjadi saksi atas umah sekrang dan umat seterusnya (2:143)
kalau kite tgok footnote die ckp balanced=equal dunia akhirah
mcm pelik..asal balanced tu mcm penting kan?
even IB learner' profile pun include balance
and ape mksud balanced?

ad sorg akk ckp..
cube kalau org tu duduk dlm gua je bertafakur x wat paper
so x balanced la kan? and x mmpu nak jadi saksi
saksi ni in term of shahadatul hak
maknanya tak mampu nak letakkan hak shahadah di tempatnya
kalau tafakur je dlm gua, mknenye lebih pd akhirt
at least, org dlm gua tu perlu keluar dr gua n buat sth, baru la jd balanced kan....
and kalau nk tgok
surah tu ayat 143
total al baqarah 286
ayat tu kat pertengahan surah albaqarah
subhanaallah balanced kan?
:D
hehe

0 comments:

Post a Comment

 

Kulsem Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates