Monday, June 25, 2012

0 contengan jalanan...dalam mencari Dia ^^




act, bru abis bc novel hlovate contengan jlnn..tp bru abes satu part
yg I-fend
pastu terlintas la
cite tu sal mnusia yg tbe2 Allah kurniakn kat dia nikmat terbesar
tbe2 lak 2

iaitu nikmat knal Penciptanya
woah

n yg best, slh sorg wtk tu, cousin ye, lpas tol2 knal Allah tu, Allah tarik nyawa dia trus
on 1 Syawal..after solat zhor n after da bermaafan ngn sume org
subhanallah

mmg la juz crita
tp possible je blerlaku
kn???
2 sal cte tu la

nk ckpnya..kite xtau pon bler msa kita tgglkn dunia
 (worry)
tp Allah sntiasa buka je jln utk cri Dia
so, never  give up

sbb ye nmpak sgt kita yg tgh usha nk cri2 Dia ni
so, jom la sme2
wat la cra desperate byk pon xpe
sbb mmg kita kne desperate kot cri Cinta Allah tu

tu la
bler bc yg tu
rs ssuai sgt dgn dri
sbb, ap yg ad dlm novel 2 mg sgla phase yg kita pnh lalui
dpt ayt tu ayt ni
psl tujuan idop
hdis 40
pastu wat mosque-hoping
rse dkt bler bc..

n mula lah terflashback kesah2 mula dlu
time dsentuh chaya tarbiyah tu
nikmatnya
Subhannallah

nk sgt rs tu kkal
nk segar sentiasa
xnk klau bole ad down phase yg slalu kite lalui

insyaAllah
kne sdar
n usha
Allah tgk kot

lg satu, nk tmbh..kita tgk betapa nikmatnya logam2 yg Allah yg da set kt stiap org
tgk la mcm Hlovate tu, bler dia dpt nikmat d&t tu, dia trus gna logam menulis novel dia tu kat jln ni
wow
impressed

so, jgn give up
truskn ajk org
n teguhkn dri sdri
insyaAllah
bia la kita dipndg cane pon kt pndgn org, fmly n kgwan
tp truskn
jgn kluar ckit pon dri jln ni
sbb kita nk Islam tu jd UA
nk jd mcm mesir
mcm 2
insyaAllah, klau bkn yg da dsedarkn ni brusaha utk sdrkn org laen , maksudnya, lmbtla lg UA tu nk tercapai

so, jom la kita kuatkn hati, tekad, iman dan amal
bkn utk sesape
utk kita demi Dia
insyaAllah

0 comments:

Post a Comment

 

Kulsem Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates