Wednesday, July 11, 2012

0 Basmallah





Assalamualaikum,akhwat fillah! Asif(maaf) lambat…hmmm
Selamat pagi..
InsyaAllah..kita bukak majlis dengan ummul furqan..


Alhamdulillah 3x jom kita sama2 beristighfar, bagi memohon keampunan kepada Allah, agar segala yang disampaikan pada pagi ini terus meresap ke dalam hati nurani dan dpt djadikan amalan kita
Dan tidak lupa juga kita berselawat ke atas habibullah, Rasulullah SAW..manusia hebat yang amat sayangkan kita..

Insyaallah, pagi ni kita semua bangun dengan pelbagi macam perasaan di hati ni( ke saye jew.heee~)
Moga segala perasaan yg kita ada tu dihitung diakhirat sebagai pahala, bkan yang sebaliknya…sbb Allah remind kat kita dlm surah al-a’diyat  “dan dilahirkan apa yang ada di dalam dada,”
InsyaAllah hari ni saya nak share pasal BASMALAH..
Hmm as simple as basmalah..
Kita selalu recite kan? Nak buat apa2 kerja pun, kita di sarankan untuk ucap nii

DENGAN NAMA ALLAH YANG MAHA PENGASIH LAGI MAHA PENYAYANG

Hmm teringat Rasulullah SAW…
Ada one time tu, Rasulullah jadi imam solat..
Baginda recite about 20 kali basmalah…betapa Rasulullah menghayati maksud basmalah tuu
Hm so insyaAllah, jom sam2a amalkan basmalah.. sbb apa?
Sbb InsyaAllah dengan basmalah, kita mampu mendekatkan diri dengan Allah dan Rasulullah
Mcmana?

Kalu perasan, dlm AQ, Allah akan start dengan basmalah  dan Nabi pun start dengan basmalah….
Dan basmalah juga ialah kunci untuk amalan2 yg baik
SO,AKHAWAt FILLAH, jom hayati maksud basmalah..dan amalkan dlm setiap pekerjaan kita..
insyaAllah, asif(maaf) kalu trdapt kesilapan, sungguh saya ini hanya hamba Allah yang lemah..
sila la tambah yeeee…
kiita tangguh dgan tasbih kifarah dan surah al- asr


p/s : baru perasan ada satu surah yg Allah x start dengan bismillah.. which is surah attaubah..n wktu tu Allah
       sgt murka dengan org kafir..
 sgt sweet bismillah ni sbnrnye.. sbb itu tanda kasih n syg Allah kat kte :)

0 comments:

Post a Comment

 

Kulsem Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates