Wednesday, July 11, 2012

0 Behind The Numbers :')





Assalamualaikum sahabat semua :) moga sentiasa berada di bawah lindungan rahmat Allah
since sy tulis sorang2 n we dont call this a majlis, kita mulakan penulisan dan pembacaan kulsem hari ni dengan lafaz basmalah.. semoga setiap  usaha kita untuk mencari mardhatillah dibayangi kasih sayang Allah :)

Hari ni nak share pasal makna di sebalik kejayaan..alhamdulillah walhamdulillah, kita semua dah dapat result.. semua orang dapat result yang berbeza-beza.. tapi, perbezaan result tak membezakan pun kita natara satu sama lain di mata Allah.. but how we accept the result yg akan membezakan kita semua di mata Allah.. Kita yakin kan, Allah buat sesuatu perkara tu mesti bersebab.. He knows best, always.. Dia tahu apa yang kita perlukan and He gives the thing that we need..


Those who remember Allah (always, and in prayers) standing, sitting, and lying down on their sides, and think deeply about the creation of the heavens and the earth, (saying): "Our Lord! You have not created (all) this without purpose, glory to You! (Exalted be You above all that they associate with You as partners). Give us salvation from the torment of the Fire. [3:191]

So, there must be some hidden meaning di sebalik nombor-nombor results kita tu.. tak kira lah 45 ke, 44 ke, 43 ke, 35 ke, any digits lah, there must be something yang Allah nak kita learn..dan nombor-nombor tu takde makna pun kalau it doesn't bring us closer to Allah..
jadi, marilah kita sama-sama fikir, what Allah wants us to learn to get closer to Him..

"Verily therein is indeed a reminder for him who has a heart or gives ear while he is heedful" [50:37]

 :) insyaAllah tu je perkongsian yg serba ringkas hari ni, sekadar rasa hati yang muncul tiba-tiba.. semoga selamat semuanya, yok!


Kita akhiri penulisan atau pembacaan kita dengan tasbih kafarah dan surah al-'asr.. moga masa yang dispend kan mampu menjadi imbalan untuk menolak diri kita ke dalam syurga Allah, ke dalam kasih sayang ALlah :D

0 comments:

Post a Comment

 

Kulsem Copyright © 2011 - |- Template created by O Pregador - |- Powered by Blogger Templates